Otvorené kurzy : Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov



Cieľom školenia je sprostredkovať účastníkom podrobné informácie o tom, ako spracúvať osobné údaje v súlade so zákonom č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a tiež na aké zmeny sa treba pripraviť podľa nového zákona a Nariadenia Európskeho parl

Pre koho je kurz určený

  • právnické a fyzické osoby, ktoré spracúvajú osobné údaje, určujú účel a prostriedky spracúvania alebo poskytujú osobné údaje na spracovanie,
  • záujemcovia o získanie oprávnenia na výkon funkcie zodpovednej osoby v zmysle zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov,
  • všetci, ktorí potrebujú zlepšiť svoje znalosti v oblasti právnej úpravy ochrany osobných údajov.

Obsahové zameranie programu

  • Úvod do ochrany osobných údajov (právo na ochranu osobných údajov a súkromie, predmet a pôsobnosť zákona)
  • Osobné údaje, osobitná kategória osobných údajov a vymedzenie ďalších pojmov
  • Základné pravidlá pri spracúvaní osobných údajov (osoby v procese spracúvania, účel spracúvania, právnych základ spracúvania osobných údajov, zoznam osobných údajov a podmienky spracúvania osobných údajov)
  • Prevádzkovateľ, zástupca prevádzkovateľa, sprostredkovateľ, subdodávateľ a ich vzájomný vzťah
  • Práva, povinnosti a zodpovednosť v jednotlivých fázach pri spracúvaní osobných údajov (príprava na spracúvanie, začatie spracúvania, priebeh spracúvania a ukončenie spracúvania osobných údajov)
  • Bezpečnosť spracúvania osobných údajov
  • Poučenie oprávnenej osoby
  • Zodpovedná osoba a skúška na Úrade na ochranu osobných údajov SR
  • Cezhraničný prenos osobných údajov
  • Registrácia, osobitná registrácia a evidencia informačných systémov osobných údajov
  • Práva dotknutých osôb (aké práva zo zákona vyplývajú a ako si môžem sám chrániť svoje osobné údaje)
  • Postavenie a pôsobnosť Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, kontrola a konanie o ochrane osobných údajov
  • Sankcie a zverejnenie porušenia zákona
  • Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia GDPR
  • Diskusia

Rozsah programu

  • 1 školaci deň t.j. 8 vyučovacích hodín

Harmonogram realizácie

  • 08:30 – 09:00     prezentácia účastníkov
  • 09:00 – 11:30     prednáška
  • 11:30 – 12:00     prestávka
  • 12:00 – 15:45     prednáška + diskusia

Lektor

  • Program vedie lektor - konzultant a expert v oblasti ochrany osobných údajov.

Účastnícky poplatok

  • Účastnícky poplatok za školenie: 60,- EUR/osoba t.j. 72,- EUR vrátane DPH (cena zahŕňa materiály pre účastníkov, občerstvenie a obed).
 
 
 
© 2010 TM Consulting
Sídlo: Dolnohorská 26, 949 01 Nitra
Office Nitra: Novozámocká 165, 949 05 Nitra, tel./fax: +421 37 65 82 062
certop